Deze site maakt gebruik van: Cookies
Home
Tell a friend
Email
Toevoegen
aan
favorieten

 
 
 
Wandelafstanden bepalen

 

 

Zie ook: Wandelafstanden bepalen met Google Maps

 

Reizen algemeen
Via de Engelstalige site Gmap-pedometer.com kan je op een vrij gemakkelijk wijze de lengte van je wandeling bepalen. Hieronder de handleiding. Veel plezier ermee.

 
Wandelgebied bepalen: grof
Ga eerst naar het gebied van de kaart waarin je je wandeling wilt uitzetten. Dat doe je via Jump to: (in het midden bovenkant scherm), bijvoorbeeld: Nederland, Amsterdam of alleen Nederland in te tikken.

 
Wandelgebied bepalen: precies
Hierna ga je naar het gedeelte van de plattegrond waarin je de wandelroute wilt uitzetten. Dit doe door in de kaart te klikken en daarna te slepen. Je kunt ook gebruikmaken van de schuifbalken die staan op de linker bovenhoek van de kaart. Met deze schuifbalken kan je ook de schaal van de kaart veranderen.

 
Van miles naar kilometers
Omdat je waarschijnlijk de wandelafstand in kilometers wilt weten verander je de schaal van English naar metric door Metric aan te klikken.

 
Wandelroute aanbrengen
Klik op Start recording. Door dubbel te klikken in de kaart breng je de punten (startpunt, tussenpunten en eindpunt) aan. Plaats voldoende tussenpunten, zodat de afstand exact berekend wordt. Wanneer je je vergist klik op Undo last point. Hiermee wordt het laatste punt verwijderd.

 
Berekenen wandelafstand
Tijdens het aanbrengen van de punten wordt in Total Distance: de totale afstand aangegeven. In Last Leg: wordt de afstand van de laatste klik gegeven. De cijfers in de rode ballonnetjes zijn de kilometerpunten.

 
Calorie verbruik
Ook is het mogelijk het aantal verbruikte calorieën te berekenen. Zet de calorie teller op aan door de klikken op on in Turn on calorie counter. Nadat je je lichaamgewicht hebt in getikt verschijnt het calorieverbruik tijdens het bepalen van je looprondje.

 
Hoogte verschillen
Door op small of large te klikken in Elevation: off small large verschijnt een overzicht met de hoogte verschillen. Deze functie is vooral handig bij je buitenlandse wandelavonturen.

 
Wandelroute bewaren
Ook is het mogelijk je wandelroute te bewaren en te mailen. Door op Save route te klikken wordt er een link aangemaakt.
Bijvoorbeeld: www.gmap pedometer.com/?r=663762.
Via Add bookmark kan je deze link in je favorietenlijst plaatsen.
 
Wandelroute printen
Natuurlijk is het ook mogelijk het een en ander te printen. Via: Print map.

 
Andere methode om de lengte van je wandelroute te bepalen
Ook met behulp van een GPS en Stappenteller kan je de lengte van je wandeling bepalen.
 
Gemiddelde wandelsnelheid
Voor het bepalen van je wandeltempo per kilometer per uur (km/uur) en minuut per kilometer (min/km): Gemiddelde wandelsnelheid.
Stuur door 

 

 

 

 

Start: December 2007 Laatst gewijzigd op: